TRENDESIGN: ITALSKÉ OZVĚNY

14.11.2019

V minulém vydání Trachea live jsme přinesli reportáž z veletrhu Sicam a dnes pro vás máme vlastní odpověď na trendy, které jsme tam zaznamenali.

Vzpomínáte, jaké motivy byly nejčastěji k vidění na veletrhu, který jsme navštívili před necelým měsícem? Kámen a beton. Zkombinovali jsme tedy tmavý beton s momentálním bestsellerem mezi dřevinami – dubem halifax. Vznikla kuchyně, která je rozhodně moderní, ale díky použitým dekorům z ní cítíme jakýsi rustikální nádech. A mimochodem: kombinace šedých odstínů s relativně světlou dřevinou je další současný trend.

Dalším výrazným prvkem současného designu jsou matné povrchy. Ideálně supermatné. Máme v nabídce čtyři takové dekory vyráběné exkluzivně pro nás a tři z nich jsme zkombinovali. Proměnu prostoru vidíte sami – působí vzdušněji, prosvětleně, dokonce se zdá i větší. Marná sláva, kuchyni dělají dvířka!

K dalším výrazným trendům patřily v Itálii struktury tkanin a kovové plochy či prvky. Zlatou fólii v nabídce nemáme, ale vyzkoušeli jsme kombinaci ocelového bronzu s dekorem texstone. V této variaci na téma odstínů šedi kontrastuje chladný kov s nepravidelnou plastickou strukturou tkaniny a vnáší do kuchyně dynamický náboj.  

Dnes jsme si obrazem připomněli aktuální trendy nábytkového designu. Pokud vaši zákazníci chtějí moderní designové kuchyně, materiál na ně v našem „arzenálu“ rozhodně najdete. Zdaleka to neplatí jen pro foliovaná dvířka, ale o tom (někdy) příště…

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

0 / 5 Hodnocení článku: 0

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články