TRENDY KUCHYNÍ 2021 (III.)

18.2.2021

Nová porce trendů kuchyní pro rok 2021 podle časopisu  Schöner Wohnen je věnována materiálům a barvám. A je sympatické, že se opět cíleně zaměřuje i na nejběžnější malé kuchyně. Dobrá volba a kombinace materiálů či dekorů  dokáže vykouzlit moderní, útulný a současně osobitý interiér i na pár metrech…

 

Trend Schöner Wohnen

Přírodní materiály

 

Přírodní materiály jako je dřevo, ale také beton a různé druhy kamene propůjčují minimalisticky navrženým kuchyním hloubku, stárnou s důstojností a nikdy nevycházejí z módy. 

Zajímavost roku 2021:  

Kuchyně s jasně viditelnou strukturou dřeva nejsou v žádném případě horší než kuchyně tmavé, pokud jde o modernost. Často jsou kombinovány s mramorem, betonem nebo nerezem. 

Elegantní a tenké profily dvířek a pracovních desek nijak nepřipomínají styl venkovských domů z osmdesátých a devadesátých let. Naopak: nové dřevěné kuchyně jsou úžasně vzdušné. Nehledě na to, že řada výrobců využívá při jejich výrobě obnovitelný a udržitelný zdroj –  dřevo z lokální lesnické produkce.

Zdroj: Schöner Wohnen

Přírodní materiály zažívají renesanci. Dřevo především. Kromě přirozené krásy je stále častějším motivem pro jejich použití také vědomí, že jde o obnovitelný materiál, jehož používání vede k trvalé udržitelnosti přírody a života.

V naší nabídce tomuto trendu odpovídá řada výrobků. Na prvním místě samozřejmě masivní dvířka T.wood vyráběná z masivního dubového a smrkového dřeva. 

 Na přírodní bázi je ovšem založena většina našich výrobků! Materiálem pro výrobu desek MDF – lisovaná dvířka T.classic, stejně jako LDT desek pro dvířka T. basic a T.segment, je přírodní dřevo, kterému vyspělé technologie zpracování dodávají nové užitné vlastnosti: vyšší odolnost, tvarovou stálost, snadnou obrobitelnost. Díky tomu si můžete vybírat z desítek dekorů dvířek, které na první pohled (či dotyk) nerozeznáte od přírodního dřeva.

Vedle dekorů dřevin nabízí řada T.classic také struktury betonu v různých barevnostech nebo třeba sérii dekorů texstone zřetelně inspirovanou přírodními materiály.

 

Trend přírodních a přírodou inspirovaných materiálů patří k naší nabídce odedávna a jsme rádi, že vám v tomto ohledu můžeme nabídnout skutečně bohatou paletu možností.

Tmavý beton, světlé dřevo a tenounká pracovní deska. Nesejde na tom, že jde o nejnovější trend – tato kuchyně bude stejně dobře vypadat i za pět, deset nebo patnáct let.

Je totiž nadčasová!

Střízlivě užitý kámen a dřevo spolehlivě navodí přírodní atmosféru, v jejímž rámci můžeme kreativně pracovat s dalšími materiály a technologiemi: akrylátová dvířka T.acrylic zdobená decentním potiskem T.overface doplňuje dekorativní panel T.board mezi spodními a horními skříňkami.

Barvy v kuchyni

 

Jemně zatónované, ale i silně působící barvy doprovázejí novou „temnotu“ v kuchyni. Najdeme zde také hořčicově žlutou barvu minulé sezóny. 

Červená a růžová v kombinaci s černou potřebují odvahu, báječně moderně vypadají především v malých kuchyních společně se dřevem, elegantně zase s mramorem. 

A co ještě přichází: tmavá terakota, která vypadá zemitě a působí útulně, ale ani v nejmenším nepřipomíná trattorii.

Zdroj: Schöner Wohnen  

Nebojme se kontrastů! Tóny červené, růžové a lososové barvy si říkají o tmavý kontrapunkt. Díky této kombinaci vyniknou a zazáří a je docela jedno, jaký bude poměr barevných a tmavých ploch. Toto spojenectví funguje v nespočtu různých provedení!

Odstín lakovaných dvířek nese těžko přeložitelný název „beigerot“. Na pojmenování ovšem nesejde: energie barev působí bez ohledu na něj. Béžovorůžová nachází svůj protipól v tmavém dekoru betonu a zároveň vytváří zvláštní harmonii s dřevěným obkladem. Z prostoru díky tomu sálá přirozená energie a optimistický pocit. 

Kombinace světlého a tmavého dekoru betonu je zajímavá a nosná sama o sobě. To, co ale dává této sestavě nový rozměr, je motiv Matrix užitý na dekorativním panelu T.board. Díky výrazné barvě působí kuchyně mnohem živěji a energičtěji.

 

 

Bylo nám potěšením seznámit vás postupně se zásadními trendy kuchyní charakteristickými pro rok 2021. Pokud jsme sledovali náš seriál, zřejmě nám dáte za pravdu, že dobrý trend není výstřelek, který zazáří sezónu a potom zapadne, ale směr otevírající nové (nebo staronové) souvislost a perspektivy.

Zahraničnímu odbornému tisku se chceme věnovat i nadále, v době, kdy jsou jiné formy prezentace (veletrhy a výstavy) nedostupné, je jeho přínos o to cennější.

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

0 / 5 Hodnocení článku: 0

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články