WHO IS WHO?

21.3.2021

PETR FRÝBORT

„Charismatický praktik, který rozumí své profesi a baví jej komunikace s lidmi.“

Petr je ostřílený matador světa nábytkových dvířek. Nežli začal pracovat jako náš druhý obchodní zástupce, strávil řadu let ve výrobě a těžko si lze představit odbornou otázku, na niž by neznal odpověď.

Zkušený a svědomitý sympaťák dnes zastává funkci zástupce vedoucího obchodního oddělení, takže musí řešit řadu organizačních záležitostí, ale těžiště jeho práce je stále v terénu, u zákazníků ze Středočeského, Jihočeského a Jihomoravského kraje.

Peťa je odborníkem, který přesně ví, co je důležité a na co je potřeba se zaměřit. Díky zkušenostem, rozhledu a komunikačním schopnostem dokáže nejen budovat pevné vazby s našimi obchodními partnery, ale také je udržovat a rozvíjet na principu oboustranné prospěšnosti.

Než jsi začal pracovat jako obchodní zástupce, strávil jsi řadu let ve výrobě. V čem cítíš největší přínos této zkušenosti?

Když se s partnery bavím o našich produktech, znám je do detailu. Znám výrobní procesy a vím, čím si dvířka projdou, než je zákazník drží reálně v rukách. Myslím si, že mi tato zkušenost především ze začátku velmi pomohla a těžím z ní dodnes.

 

Když už si se zmínil o začátcích, vnímáš rozdíl mezi požadavky zákazníků tehdy a teď?

Všechno se vyvíjí. Jak naše firma, produkty, tak i samotný zákazník. Nabídka je mnohem širší, a i dostupnost informací je zcela jiná. Zákazník je rozhodně více informovaný a s tím rostou i nároky na nás. Nestačí už mít pouze přehled o produktech naší firmy, ale je potřeba určitý vhled do řady jiných oblastí.

 

V tvé současné pozici zástupce vedoucího obchodního oddělení Ti přece jen část cestování odpadla. Chybí Ti to?

To je těžká otázka. Práci obchodního zástupce stále zastávám a dělám ji rád. Jako zástupce vedoucího mi určitě přibylo více administrativy, na druhou stranu nakouknu do jiných oblastí, které s obchodem souvisí, a to mě hodně zajímá. Takže zatím se nacestuju i tak dost.

 

A poslední otázka. Je něco, bez čeho se neobejdeš?

Jednoznačně dobrý kolektiv v práci a rodina. Se spoustou kolegů na obchodním oddělení se známe a přátelíme již dlouhé roky a musím říct, že si toho vážím. Není to vždy samozřejmostí.

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

WHO IS WHO? PETR FRÝBORT „Charismatický praktik, který rozumí své profesi a baví jej komunikace s lidmi.“
5 1 5 8
0 / 5 Hodnocení článku: 5

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články