KUCHYNĚ VE VENKOVSKÉM STYLU (1. část)
17. 6. 2021

Články německého magazínu Schöner Wohnen mají na tomto blogu velice pozitivní ohlas. Jsou aktuální, fundované, zároveň svižně napsané a doplněné výbornými ilustracemi. Proto jsme sáhli po dalším z nich. 

Pod pojmem „rustikální kuchyně“ si můžeme představit každý něco trochu jiného. A přesně o tom je dnešní příspěvek. 

 

Německý originál zahrnuje jedenáct provedení venkovských kuchyní. Vzhledem k tomu, že každé ještě doplňujeme odpovídající materiálovou nabídkou Trachea, mohlo by se stát, že by na konci článku čtenář zapomněl, co bylo na začátku. Což nechceme, a proto jsme příspěvek rozdělili do dvou částí.

 

Kuchyně ve venkovském stylu s velkými dýhovými vzory, drsnými řezanými povrchy a nekomplikovaným designem. Ukážeme vám krásné kuchyně ve venkovském stylu.

Schöner Wohnen

 

Moderní „Henley“ od Neptunu

Moderní knoflíkové úchytky, kazetová dvířka, hladké povrchy: “Henley” je jednoznačně venkovská kuchyně – a zase není. Kuchyně je zajímavá právě díky kombinaci městských povrchů s tradičními prvky. Henley” je v černobílém provedení opravdu svěží a zajímavá. www.neptune.com

 

Tvar frézování kuchyně „Henley“ je na pohled téměř identický s našim tvarem 32C pro foliovaná dvířka respektive Q32C pro lak. S bílou fólií či barvou rozhodně problém nebude a pokud jde o šedou, i zde máme řešení

T.lacq – tvar Q32C, T.classic – tvar 32C

T.lacq RAL 7040

T.lacq RAL 7024

Detailně: „Alnobrit“ od Alno

Jednobarevný vzhled se samozřejmě skvěle hodí i do moderních nebo skandinávských kuchyní. Ale jsou to detaily, jako například v kuchyni “Alnobrit”, které z ní dělají moderní venkovský kousek. Kazetová dvířka, skleněné výplně a ratanové koše jsou kombinovány s chladnou žulou a magnóliovou bílou. Výsledkem je střídmá, nadčasová venkovská kuchyně. www.alno.de

 

Pokud byste zatoužili po venkovské kuchyni á la „Alnobrit“, i v tomto případě bychom poradili tvar 32C a co se týče světlého magnóliového dekoru, máme k dispozici hned dva.

T.classic – tvar 32C

126 magnolie krémová

125 magnolie bílá

Fokus materiál: „K7“ od Team 7

“K7” dokazuje, že přírodní styl může skvěle fungovat i bez klišé venkovského domu. Moderní kuchyně se obejde bez nápadných venkovských doplňků, obejde se i bez úchytek, a přesto vypadá úžasně blízce přírodě. To je možné díky kombinaci vysoce lesklého laku a výrazně strukturovaných dřevěných čel. Otevřená odkládací plocha také umožňuje individuální výzdobu. 

www.team7.at

 

Pro kombinaci dřevodekorů s hladkým jednobarevným povrchem máme v nabídce desítky možností. Materiály na kuchyni podobné „K7“ lze v tomto případě najít ve všech našich produktových řadách.

Barevná změna: „Shaker grey“ od HTH

Naprosto šedě působí HTH kuchyně „Shaker Grey“ – a to je dobře! Díky aktuálně oblíbené barvě a výrazně jednoduchým liniím, které se objevují i v technologiích a detailech, získává kuchyně venkovského domu moderní nádech. 

www.hth-kuechen

 

„Shaker grey“ kuchyně je z našeho pohledu jednoznačně definována tvarem lakovaných dvířek Q15 a odstínem RAL 7040.

T.lacq – tvar Q15

RAL 7040

Pozdrav z Hamptonu: „Limehouse“ od Neptunu

“Limehouse” od Neptune přináší do venkovské kuchyně nádech pobřežního stylu – aniž by se naplnila obvyklá klišé s kotvou, rackem a naplaveným dřevem. Místo toho se tato řada drží při zemi a svou venkovskou DNA odhaluje pouze prostřednictvím přírodních materiálů, řemeslného zpracování a výběru barev. 

www.neptune.com

 

Matné bílé dekory kuchyní ve stylu „Limehouse“ máme k dispozici v mnoha řadách, u LTD či lakovaných dvířek je dokonce k dispozici více variant.

 

Představili jsme vám první část moderních venkovských kuchyní předních evropských značek podle výběru Schöner Wohnen a také naši materiálovou alternativu pro tento oblíbený styl.

Příště téma dokončíme, čeká nás dalších šest provedení. 

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

KUCHYNĚ VE VENKOVSKÉM STYLU (1. část) V bílé, přírodním dřevě i šalvějově zelené…
4.44 1 5 9
0 / 5 Hodnocení článku: 4.44

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články