MODERNÍ STYLY BYDLENÍ: INDUSTRIÁL
11. 11. 2021

Industriální styl si buď zamilujete, nebo jej nesnášíte. Poetika bývalých továren a průmyslových prostorů s jejich omšelou funkčností není pro každého, nicméně platí, že původně bohémský styl bydlení dávno není tak šokující, jako před půl stoletím.

Typické industriální prvky se dnes často promítají do běžných interiérů, obývaných zejména studenty, mladými rodinami a páry.

Využití prostorů, které nebyly původně určeny k bydlení, otvírá dveře kreativitě. Industriální styl propojuje účelný minimalismus se syrovým designem a nezaměnitelnou estetikou věcí, na jejichž vzhledu (a funkčnosti) se podepsal čas…

 

Pro industriální interiéry je typická rozlehlost a vzdušnost, linie jsou jasné a čisté a dominantními barvami jsou všechny odstíny šedé spolu s bílou a černou…

Důležitými prvky jsou stylové doplňky a několik málo kousků nábytku, který materiálem, barevností nebo úmyslně odlišným designem tvoří kontrapunkt atmosféře záměrné omšelosti.

Zdroj: archiv Trachea

Podkroví inspirované industriální estetikou skvěle kombinuje barvy a materiály. Bílou cihlu, kovové prvky a přírodní dřevo doplňují praktická, sametově matná dvířka FENIX.

 

 

Podíváme-li se na naši nabídku „industriálníma očima“, zjistíme, že dokážeme v tomto ohledu nabídnout až překvapivě hodně, a to dokonce v pěti produktových řadách.

  • Fóliovaná dvířka T.classic

Beton, kámen nebo cihla a kov, to je „svatá trojice industriálu“.  Podívejte se, kolik jich najdete v naší nabídce spolu se zmiňovanými dekory šedých barev.

1. 6-7 beton světlý, 2. 6-8 beton tmavý, 3. 6-11 beton bílý, 4. 6-9 beton grafit ultra, 5. 8-8 wolfram šedý,   

6. 8-2 texstone bílý, 7. 8-3 texstone šedý, 8. 171 bílá mat

1. 2-01 sněhově bílá supermat, 2. 2-30 prachově šedá supermat, 3. 2-40 perlově šedá supermat,

4. 2-50 kamenná šedá supermat, 5. 2-60 kubanit šedý supermat, 6. 2-90 černá supermat,

7. 9-6 grafit mat, 8. 9-91 černá ultra

Pokud souhlasíte, že v industriálním prostoru se může výborně uplatnit i struktura dřeva, připočtěte si dalších třicet dekorů. A nezapomeňme na patinu, která k industriálnímu prostředí přirozeně patří.

  • Lakovaná dvířka T.lacq

Když lak, tak jedině matný. A když matný, tak vybírejte: standardní mat, hluboký mat G5 nebo nanolak G5, jehož poškrábání lze opravit pomocí obyčejné žehličky.

A to ve standardní škále 200 odstínů RAL.

  • Akrylátová dvířka T.acrylic

V tuto chvíli máme k dispozici sedm odstínů matného akrylátu v barevnosti od bílé po černou, ale můžeme prozradit, že tato škála se brzy rozroste.

1. A01 bílá mat, 2. A12M černá mat, 3. A115M popelavě šedá mat, 4. A119M šedá singapur mat,

5. A121M tmavě šedá mat, 6. A122M světle šedá mat, 7. AA6M šedý Londýn mat

  • Masivní dvířka T.wood

Může to znít překvapivě, ale masivní dřevěná dvířka dovedou pozvednout industriální prostor neuvěřitelným způsobem. Pro ošetření smrkové biodesky, která je základem těchto dvířek, jsou k dispozici čtyři odstíny matného laku G5.

1. Bio smrk – lak bílý, 2. Bio smrk – lak šedobílý, 3. Bio smrk – lak šedý, 4. Bio smrk – lak antracit

  • Dvířka FENIX

Dvířka prémiové řady EXTRA & DELUXE mají prémiové vlastnosti. Jsou měkká na dotek, mechanicky i tepelně odolná, nezůstávají na nich otisky prstů, a pokud se podaří je poškrábat, poškozenou nanovrstvu lze zacelit teplem žehličky.

1. XF032 bílá, XF038 černá, 3. XF040 šedá

Patříte-li k obdivovatelům industriálního stylu, nemusíte hned kupovat starou fabriku. Prvky industriálu se uplatní i v běžném bytě, a pokud jde o nábytková dvířka, je z čeho vybírat…

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

MODERNÍ STYLY BYDLENÍ: INDUSTRIÁL Industriální styl si buď zamilujete, nebo jej nesnášíte...
5 1 5 3
0 / 5 Hodnocení článku: 5

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články