REKONSTRUKCE INTERIÉRU S DVÍŘKY TRACHEA

22.10.2020

Interiérová designérka Ana Alačkova ráda pracuje s našimi dvířky. Před rokem jsme psali o rekonstrukci bytu v Hradci Králové, článek můžete najít ZDE.

Tentokrát se s vervou jí vlastní vrhla do rekonstrukce rodinného domu na Červeném kopci v Brně a vybrala pro ni dvířka T.acrylic, s jejichž pomocí vykouzlila další nádherný interiér.

 

V tomto případě šlo o kompletní rekonstrukci domu, který během let zastaral a v mnoha ohledech už majitelům nevyhovoval. V první etapě se rekonstruovala ložnice a koupelna, ve druhé obývací pokoj s kuchyňským koutem a jídelnou.

Zadání nové kuchyně znělo: vzdušný prostor, jídelna pro početnou rodinu a kuchyň, kde se bude opravdu vařit s ostrůvkem a spoustou úložného prostoru…“

Původní kuchyňský kout
Zdroj: archiv autorky
Obývací pokoj se vstupem na terasu
Zdroj: archiv autorky

Původní dispozice domu neumožňovala řešení dle přání majitelů, a tak se autorka projektu rozhodla pro zasklení terasy sousedící s obývacím pokojem, rozšíření stavebního otvoru a propojení prostoru, který tak získal zcela novou dimenzi.

Ačkoli dispozice odtahu digestoře a odpadů nebylo možno měnit, a tím pádem bylo umístění spotřebičů limitované, podařilo se dodržet pravidlo navazujících zón od ukládání potravin, přes mytí a zpracování.

Z bývalé terasy navíc vznikla samostatná jídelna s relaxačním koutkem, aby vysněná kuchyně splňovala všechny požadavky.

Nová jídelna na bývalé terase s průhledem do kuchyně
Zdroj: archiv autorky
Průhled do jídelny z obývacího pokoje s kuchyňským koutem
Zdroj: archiv autorky

Volba materiálu byla jasná od začátku. Autorka vysvětlila majitelům přednosti dvířek T.acrylic a ti bez váhání vybrali dekor „A21 písková šedá lesk“.

Decentní a nadčasový odstín dvířek bez úchytek se krásně snoubí s šedou pracovní deskou a poličkami v dekoru dub. Tato kombinace byla následně použita v obývacím pokoji, jídelně i koupelně.

Nosná kombinace: lesklý šedý T.acrylic a dekor dubového dřeva
Zdroj: archiv autorky, foto Šimon Mach
Bezúchytková akrylátová dvířka a pracovní deska v odstínech šedi
Zdroj: archiv autorky, foto Šimon Mach

Jsem pyšná na provedení ostrůvku. Nechtěla jsem, aby působil jako fádní masivní celek, proto jsem navrhla falešné dělení boku a čelní strany. Druhý bok a stranu ke kuchyni tvoří úložné prostory. Ostrůvek je tak plnohodnotně využitý bez složitého posouvání barových židliček. Podsvícení tento detail zvýrazňuje a navíc vytváří příjemnou atmosféru“, odpověděla autorka, když jsme se ptali, co na tomto projektu považuje za mimořádné.

Celkový pohled na kuchyňský kout s ostrůvkem
Zdroj: archiv autorky, foto Šimon Mach
Pohled na ostrůvek z jiného úhlu
Zdroj: archiv autorky, foto Šimon Mach

Díky detailně promyšlené rekonstrukci vznikl nadčasově elegantní a současně velmi praktický a pohodlný interiér. Naši pravidelní čtenáři si jistě uvědomí, že o kombinaci šedivých odstínů s dřevodekory často píšeme v souvislosti s nejnovějšími designovými trendy.

Je příjemné vidět, jak se prvek, který jsme zatím znali jen ze zahraničních veletrhů, stal skutečností a základem reálného interiéru u nás doma. Majitelům přejeme spokojené bydlení a paní autorce spoustu dalších skvělých nápadů…

 

 

O autorce a její tvorbě se můžete více dozvědět na www.anadesign.cz.

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

REKONSTRUKCE INTERIÉRU S DVÍŘKY TRACHEA Návrhářka Ana Alačkova (opět) na scéně...
5 1 5 10
0 / 5 Hodnocení článku: 5

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články