KUCHYNĚ ZA TŘI HODINY?
19. 1. 2023

Rekonstrukce kuchyně představuje pro většinu lidí akci náročnou časově, organizačně i finančně.  Dobře promyšlená a chytře provedená proměna však může změnit bydlení k nepoznání, a to v řádu hodin, bez horentních nákladů a docela snadno.

Stručně řečeno: někdy stačí vyměnit dvířka…

 

Původním přáním majitelky dvoupokojového bytu ze 70. let byla výměna pracovní desky v kuchyni veliké cca 6 m2. Nakonec ale dala na radu dcery a rozhodla se pro rozsáhlejší modernizaci, především výměnu dvířek.

Původní kuchyně – hlavní pracovní část se sporákem a dřezem

Protilehlá strana – volně stojící horní skříňky rozšiřující úložný prostor

Jasná volba

 

Výhodou bylo, že paní Jana – dcera majitelky a iniciátorka proměny kuchyně – dobře zná sortiment i výrobní možnosti Trachea, takže si dokázala rekonstrukci snadno představit a naplánovat.

Vybrala tvar a dekor dvířek, rozhodla se umístit proti hlavní lince nové spodní korpusy se sníženou hloubkou a sjednotit prostor kuchyně i novými dvířky vestavěné spíže.

Realizačnímu týmu pak stačilo jedno zaměření, zadání parametrů do Objednávkového systému Trachea a během několika dní bylo vše připraveno k montáži…

Nový design je založen na fóliovaných dvířkách T.classic tvau 13, dekor 1-7 Slonová kost mat

Za pár hodin hotovo

 

I když paní Jana předpokládala, že sehraná montážní parta instaluje kuchyni bez velkých průtahů, to, že vše bude hotovo za tři hodiny včetně demontáže a odvozu původních komponentů, opravdu nečekala.

Osazení dvířek do původních korpusů hlavní části kuchyně

Instalace nových spodních korpusů v systému T.komplet

Pozitivní šok

 

Majitelka bytu nechala rekonstrukci plně na dceři a nezasahovala do ní. Přiznává, že po montáži jí čekal šok. Ale příjemný šok. Nová kuchyně ji nadchla a sama se diví, že k ní nepřistoupila dříve. Vždyť to bylo tak jednoduché…

Celkový pohled na novou kuchyni. Krémová dvířka krásně doplňuje pracovní deska v dubovém dekoru a kontrastní kovové úchytky – moderní a praktické zároveň.

Nová dvířka ve shodném provedení dostala i původní spíž

Úspora peněz i času

 

„Jsem šťastná za maminku, jak skvěle rekonstrukce kuchyně dopadla, i za sebe, protože mi zabrala minimum času, vše proběhlo bez sebemenších problémů či zádrhelů během dvou týdnů od zaměření a konečné náklady jsou – v porovnání s novou kuchyní – velmi a velmi příznivé“.

 

 

Výměna dvířek, případně pár dalších komponentů je věc snadná na přípravu i realizaci, dvířka nebo korpusy jsou vyrobeny za pár dní a poměr finančních nákladů k novému vzhledu a užitným vlastnostem jednoznačně skvělý.

Některá řešení jsou prostě snadná…

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

KUCHYNĚ ZA TŘI HODINY? Příběh inspirativní rekonstrukce…
5 1 5 7
0 / 5 Hodnocení článku: 5

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články