DVÍŘKA V OHROŽENÍ: ČERNÝ ČAJ

31.8.2017

Při výrobě černého čaje jsou zelené lístky čajovníku čínského mechanicky narušeny, šťáva oxiduje a čaj získává typickou hnědočernou barvu. Poté je oxidace zastavena usušením a produkt je hotov. Málokdo však ví, že už od dob dynastie Tchang (7. – 10. století) byl v Číně tento čaj používán především jako barvivo na tkaniny. To napovídá, že jde o látku, která při delším působení nemusí nábytkovým dvířkům zrovna prospívat…

Pod dohledem soudního znalce jsme „čajovou hypotézu“ otestovali a výsledky ukazuje následující video.

test s černým čajem

Test na fólivaných dvířkách T.classic lesk

Test na akrylátových dvířkách T.acrylic mat

Test na podkladu T.overface

Názor soudního znalce

“Výrazné přírodní barvivo i zaschlé potraviny vyžadují kvalitu a neporéznost povrchu dvířek. Pokud výrobce již dopředu deklaruje certifikát odolnosti vůči tekutinám běžně používaným v domácnosti, není v tomto směru možné jakékoli poškození. A takto dopadl i tento test na dvířkách Trachea. “Ing. Aleš Ullmann

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

0 / 5 Hodnocení článku: 0

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články