SALONE DEL MOBILE 2021
16. 9. 2021

Milánský veletrh slaví letos šedesát let od uspořádání prvního ročníku. Za tu dobu se vypracoval do pozice největší akce svého druhu v Evropě. V rekordním roce 2018 na něj během necelého týdne zavítal téměř půlmilion návštěvníků.

Jezdíme do Milána pravidelně, a tak nás zajímalo, jak bude veletrh vypadat poté, co byl loňský ročník z pochopitelných důvodů zrušen, jedinkrát v celé historii. Stručně řešeno: bylo to jiné.

Šlo především o rozsah akce. V posledních letech jsme byli zvyklí na téměř 2.500 vystavovatelů z celého světa. Zatím nejsou k dispozici oficiální údaje, ale odhadem bychom řekli, že letos byla účast sotva třetinová. To se pochopitelně odrazilo na pestrosti výstavy. Zatímco dříve se účastníci rekrutovali z téměř padesáti zemí, letos byl veletrh především italský. Chyběla řada tradičních německých či skandinávských značek, o asijských účastnících nemluvě.

Ale abychom nezněli negativně: přes uvedené můžeme říci, že návštěva Salone del Mobile byla přínosná. O tom, co nás nejvíce zaujalo, budeme podrobněji referovat příště, dnes vám nabízíme malou ukázku atmosféry výstavy.

Zajímavé materiály i kombinace…

Nábytek nebo umění?

Kuchyně, to je naše!

Matné povrchy stále vedou.

Přírodní dřevo na každém kroku.

Moc pěkné frézování!

Jedním z našich hlavních dojmů bylo, že letošní Salone del Mobile nebyl tolik o nových trendech, jak jsme u něj zvyklí. Spíše bychom řekli, že zahrnoval a shrnoval trendy let minulých. Jako bychom se společně vrátili do doby před covidem a řekli: „Tak, rozhlédněme se, kam jsme došli a teď si vyhrneme rukávy a dáme se zase do díla!

 

A to zní docela pozitivně, co říkáte?

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

SALONE DEL MOBILE 2021 První dojmy z Milána....
4.43 1 5 7
0 / 5 Hodnocení článku: 4.43

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články