ROHOVÉ KUCHYNĚ

21.1.2021

Italský design, to je široký pojem. Od průbojné avantgardy po nestárnoucí klasiku. V oblasti nábytku to platí stoprocentně. V magazínu Cose di Casa jsme objevili rozsáhlý příspěvek na téma rohových kuchyní, který se nám zalíbil natolik, že jsme se rozhodli jej pro vás přeložit.

 

Obecně platí, že rohová kuchyně, ať v linii nebo s ostrůvkem, je definována uspořádáním, které umožňuje propojit funkčnost a estetický dojem. Abyste našli správnou inspiraci pro svůj domov, přinášíme vám 11 rohových sestav od různých výrobců!

 

Rohové řešení je často používáno jak v samostatných kuchyních, tak kuchyňských koutech. Uspořádání ve tvaru písmene „L“ totiž umožňuje nejsnáze vytvořit pověstný “ideální trojúhelník” mezi hlavními provozními funkcemi, trojúhelník na půdorysu spojujícím chladničku, dřez a varnou desku, v němž se lze ideálně pohybovat.

Roh může být maximálně využit pomocí rohových skříněk vybavených výsuvnými nebo otočnými koši nebo plně výsuvnými kontejnerovými policemi.

Ve volném prostoru mezi oběma rameny linky je často umístěn stůl, který tak využívá střed místnosti.

Zdroj: Cose di Casa

Odstíny Underwood v kuchyni Carol Presa z kolekce Pratica od La Casa Moderna: skříňky i dvířka jsou vyrobeny z laminátu s dekorem dřeva nebo matného laku a doplněny otevřenými prvky.

Trouba je umístěna v polovysokých bočních skříňkách.

 www.lacasamoderna.com

Ideální kombinace dekorů a provedení dvířek pro rohové kuchyně

 

Stejně jako u ostatních typů kuchyňských sestav, existují i u rohových provedení de facto dvě možnosti: buď se rozhodnete pro jednotnou barevnost (třeba lakovaná a masivní dvířka, ale ve shodném odstínu), nebo pro dvě, nejvýše tři dekory, jejichž kombinace jsou často výrazně kontrastní.

Zdroj: Cose di Casa

Rohová kuchyně Tablet od CREO Kitchens  s laminovanými dvířky spodních skříněk  v dekoru Dub Ortisei vertical  a horními dvířky ze supermatného lamina v dekoru kardinálské červené s 3D ABS hranou, která je současně dekorativním prvkem.

 www.creokitchens.it

Jednotná barevnost kuchyňských dvířek

 

Toto řešení je vhodné zejména v případě, kdy je kuchyně součástí prostoru, v němž jsou již přítomny další barevné prvky. Vše potom působí přehledněji a vkusněji, pokud je pro pracovní část místnosti zvolen jediný barevný odstín.

Zdroj: Cose di Casa

Kuchyňská dvířka v lávově šedé barvě Malta s jemně strukturovaným povrchem se hodí  pro velkou kuchyni Round by Lube tvaru „L“ s jídelním stolem uprostřed. Pracovní deska z HPL Carbone s černou nikou uprostřed dokonale ladí s barvou nábytku.

Řada otevřených prvků dodává sestavě vzdušnost.

 www.cucinelube.it

Zdroj: Cose di Casa

Skříňky rohové kuchyně Joy od společnosti Snaidero jsou zapuštěny do stěn, hladká dvířka v papírově bílém matném laku tak “rámují” šedé stěny. Kompozici přerušuje táflovaná nika s policemi ze světlého dřeva, která podtrhuje severský styl kuchyně.

 www.snaidero.it

Zdroj: Cose di Casa

Jasné světlé barvy rohové kuchyně Twin od společnosti Arrex: spodní skříňky jsou z lamina s efektem dřeva Okobo Smoke, zatímco nástěnné a vysoké skříňky z jednobarevného lamina Cream. Laminátová deska Bromo Grey Fenix vytváří příjemný kontrast; otevřené prvky v barevném oxidovaném provedení Muschio jsou vloženy do závěsných skříněk a mezi vysoké skříňky.

 www.arrex.it

Kontrastní povrchová úprava kuchyňských dvířek kuchyní ve tvaru L

 

Volba dvoubarevných povrchových úprav obvykle přináší dynamičtější výsledky, pokud jsou na obou stranách kuchyně použity oba tóny či dekory.

Zdroj: Cose di Casa

Kuchyni Erika od společnosti Aran Cucine  zdobí roh se spodními LTD skříňkami v grafitově šedém matu a vysokými skříňkami v dekoru dubu. Kuchyni doplňují hedvábně šedé nástěnné skříňky a černé hliníkové prvky Copernicus se zadními panely a policemi v dekoru dubu.

Alabastrově šedá  pracovní deska a černé sokly a drážky kompozici dynamizují.

www.arancucine.it

Zdroj: Cose di Casa

Kompozice kuchyně Logica od společnosti Valdesign ve tvaru “L” se stolem se spodními

I horními skříňkami v bílém laku ladí s dokonale bílou pracovní deskou. Otevřené prvky Pass a vysoké skříňky v matném laku barvy zeleného čaje vytvářejí “přiznanou” spíž, která zvyšuje úložnou kapacitu kuchyňské linky.

www.valdesigncucine.it

Zdroj: Cose di Casa

Rohová kompozice Lounge od Veneta Cucine. Spodní, horní i vysoké skříňky mají hladká dvířka v matném laku Ecru Beige, sestavu oživily a rozzářily mělké nástěnné skříňky v lesklém červeném benátském laku.

Boční pult je praktickým prvkem, osvětlený panel za mycí zónou navíc i prvkem estetickým.

 www.venetacucine.com

Zdroj: Cose di Casa

Retro laděná kuchyně Nuovo Mondo od Scandola Mobili se vyznačuje velkorysou pracovní plochou a dominantní komínovou digestoří. Pracovní prostor je od obývacího pokoje oddělen velkou skříní a tradiční nástěnné skříňky nahrazuje řada menších polic.

www.scandolamobili.it

“Falešná“ kuchyně tvaru L (bez rohového modulu)

 

V některých případech je kuchyně sice umístěna na dvou na sebe kolmých stranách, ale bez rohového modulu: případy, kdy je roh tvořen sloupem, nejsou neobvyklé.

Zdroj: Cose di Casa

Klasický styl bílé rohové kuchyně Gala od společnosti Febal Casa s frézovanými dvířky a zlatými horizontálními úchytkami. Kompozice je tvořena třemi bloky: mycím, varným a úložným s rozdílnými hloubkami skříněk.

Model inspirovaný minulostí proměněný v nadčasové řešení.

www.febalcasa.com

Zdroj: Cose di Casa

Nábytek Aliant od společnosti Stosa má hladká dvířka z matného bílého skla, která jsou hygienická a snadno se čistí; drážky a sokly v kartáčovaném černém provedení dodávají kompozici rytmus a činí ji absolutně elegantní.  

www.stosacucine.com

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

ROHOVÉ KUCHYNĚ Magazín Cose di Casa...
5 1 5 6
0 / 5 Hodnocení článku: 5

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články