FRÉZOVANÁ DVÍŘKA: NOVÝ TREND (NEJEN) V KUCHYNÍCH
24. 8. 2023

Dekorativní panely a dvířka jsou velkým tématem tohoto roku, a to zdaleka nejen na tomto blogu. Vídáme je na veletrzích, čteme o nich v odborném tisku. Jde o fenomén, který je v kurzu a my máme radost, že jej dokážeme nabídnout, a to v mnoha různých provedeních.

Když jsme v italském magazínu narazili na následující článek, přišlo nám, že skvěle ilustruje, jak silně tento trend vnímají v zemi designu zaslíbené, a proto jsme jej pro vás s chutí přeložili…

„Kuchyně s frézovanými dvířky jsou novým trendem: střídají se s hladkými povrchy a dodávají prostoru velkou osobitost.“

Jestliže donedávna byl nejrozšířenější a nejoblíbenější minimalistický styl, dnes jsme svědky návratu strukturovaných povrchů, zejména dvířek s dekorativním frézováním.

Následujících deset kompozic se vyznačuje vyváženou kombinací žebrovaných a hladkých dvířek v matném provedení…

Můžeme říci, že dnes již neexistují žádná přísná pravidla pro tvorbu interiérů, ale určitě platí, že je lepší vyhnout se okázalosti a zaměřit se na rovnováhu. Zejména pokud místnost není velká, mohou vedle sebe stát reliéfní a hladká kuchyňská dvířka, a to v různých materiálech a povrchových úpravách.

Elegantní a rafinovaná kuchyně, která je díky střídání hladkých povrchů a zpracování „Rayè“ (čili „rýhování“) v dokonalé rovnováze mezi klasikou a modernou.

Round od Cucine Lube se vyznačuje MDF dvířky s certifikací CARB2 a FSC® potaženými recyklovatelnou a obnovitelnou PET fólií.

Spodní skříňky s drážkovanými dvířky jsou v dekoru tmavého jilmu; horní skříňky a vysoké skříně pak v provedení Daino s černým rámem a průhledným sklem.

Pracovní a posuvná deska Swift v provedení Fenix Beige Arizona.

 

www.cucinelube.it

Dvířka se širokými dekorativními drážkami jsou sladěna s hnědou žilkovanou mramorovou pracovní deskou s pruhy přecházejícími do oranžové barvy.

Kompozici Loft 2.2 od Arrex Le Cucine doplňují světlá horní dvířka a panely s motivy džungle.

 

www.arrex.it

Žebrované frézování ostrůvku v dekoru dubu Canneté je příjemné jak na dotek – drážky jsou pravidelné a symetrické, tak na pohled, protože zvýrazňuje jemnou povrchovou strukturu. Spojení s hladkými dvířky v pozadí je dokonalé…

Lounge od Veneta Cucine v kombinaci lakovaného skla Military Green a tmavého dubu Canneté. 

 

www.venetacucine.com

Dvířka ostrůvku z dýhovaného dubu Pecan doplňují svislé kovové úchytky v antracitové barvě. Kuchyni Musa od Scavolini dotvářejí vysoké skříňky s matně lakovanými dvířky s perleťovým efektem Pas Dosé a prosklené niky s rámečky z tmavé oceli.

Desky jsou z porcelánové kameniny Invisible Light a tmavé oceli.

 

www.scavolini.com

Dvířka se vzorem Canneté tvoří velký ostrůvek, který v sobě spojuje všechny provozní funkce kuchyně od mytí nádobí až po vaření, a to vše v čistém estetickém hávu.

Součástí kolekce Eclettica společnosti Scandola Mobili je kromě ostrůvku s dubovými dvířky v povrchové úpravě Sand také kamenná pracovní deska Ellen Grey.

 

www.scandolamobili.it

Vyvážená kombinace materiálů: frézovaná „žebrovaná“ dvířka ladí s boky ostrůvku z hedvábné kameniny Statuario. Vysoké dveře z lakovaného dřeva v pozadí poskytují kuchyni „maxiobjem“.

LAB 13 od Aran Cucine se zdobí dvířka „Rigoletto“ v provedení amerického ořechu a pracovní deska E-Wood Natural snack s černým hliníkovým doplňkem.

 

www.arancucine.it

Fly Gres/Blade od Modulnova má dvířka, horní a boční strany z kameniny Moon Grey; obkladová deska a část ostrůvku s Groove zpracováním jsou v kávovém dubu.

Dřevěné vysoké skříně  jsou zpracovány s žebrovaným  efektem, reliéfně, aby vypadaly jako boiserie (obložení). Tento efekt je převzat i na některých částech ostrůvku, který je lemován kameninou.

 

www.modulnova.it

Dřevo ano, ale také sklo a hliník: moderní výrobní techniky nabízejí četné možnosti jak pro kompozice s moderním vzhledem, tak inspirované uklidňující tradicí.

Dlouhá nástěnná skříňka s výklopným otevíráním, uzavřená otevřenou nikou, se vyznačuje tmavými neprůhlednými skleněnými dvířky s žebrovaným s elegantním 3D efektem.

Glass 2.0 od Arredo3 má horní dvířka z černého skla a korpusy a spodní dvířka z perleťového Laminam pietra di Savoia.

Obložení stěn je z pergamenové dubové dýhy.

 

www.arredo3.it

Skleněné nástěnné skříňky s žebrovaným sklem jsou kombinovány s hladkými a strukturovanými dvířky. Teplé žilkování dubu Conero se snoubí s plným povrchem matného Pet Caffè a žebrovaným povrchem skla.

Metropolis pd Stosa Cucine má pracovní desku z Neolith® Pietra di Luna.

 

www.stosacucine.com

Vestavěná kuchyně Link od Snaidero je vybavena dvířky v plné výšce v provedení evropský ořech a žebrovaný hliník. Za nimi se skrývá pracovní část kuchyňské linky s černými lakovanými panely Super Matt. Dveře jsou vyrobeny speciálním procesem frézování a spojováním žebrovaného dřeva ořechu s hliníkovými voštinovými panely pro vysoce sugestivní hi-tech efekt. 

 

www.snaidero.com

Tip!

„Frézovaná dvířka“, tak jak o nich hovoří článek, odpovídají našim dekorativním panelům P08, P09, P10 a P11. Nedejme se mýlit označením „panely“, které jsme zvolili vzhledem k maximálním možným rozměrům (1.200 x 2.500 mm!).

Mohou být použity jako samostatné dekorativní prvky, obklady korpusů či ostrůvků, ale právě tak jako klasická dvířka a čela zásuvek!

A kdyby toho frézování bylo už moc, existují „odlehčené“ varianty D08, D09, D10 a D11, na kterých je motiv rovnoběžných dekorativních linií použit jen na části plochy.

 

 

Poznámka:

Článek z magazínu Cose di Casa byl redakčně krácen a upraven.

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

FRÉZOVANÁ DVÍŘKA: NOVÝ TREND (NEJEN) V KUCHYNÍCH Překlad článku z magazínu Cose di Casa
5 1 5 2
0 / 5 Hodnocení článku: 5

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články