MEBLE POLSKA 2024
21. 3. 2024

Na serveru Furniture Today, což je americký týdeník věnovaný nábytkovému průmyslu, jsme našli článek o návštěvě poznaňského veletrhu.

Přestože v některých ohledech působí trochu jako PR několika vybraných značek, jeho úvod je dobrou charakteristikou akce, které jsme se účastnili poprvé, a proto jsme považovali za vhodné uvést ji předtím, než se svěříme s našimi vlastními dojmy z veletrhu.

Jeho autorkou je redaktorka Cindy W. Hodnettová.

MEBLE POLSKA OTEVÍRÁ SE ZVÝŠENOU NÁVŠTĚVNOSTÍ A VÝZNAMNÝMI PREZENTACEMI

 

Poznaň, Polsko

  1. února zde byl zahájen největší středoevropský trh nábytku a dekorací Meble Polska 2024 a první zprávy z organizace poukazují na zvýšený počet účastníků a také na zaměření na nové produkty, které mají oslovit různorodé mezinárodní publikum.

 

„Letošní ročník je lepší než loňský, počet účastníků se zvýšil,” uvedl Jozef Syszka, projektový manažer společnosti MTP Grupa, která Meble Polska pořádá. “Účastní se prakticky všichni významní výrobci nábytku z Polska, kteří zde hledají nové partnery a setkávají se se svými stávajícími kontakty.”

Syszka dodal, že Polsko pokračuje v obnově svého exportu na mezinárodní trhy především Německa, Nizozemska, Francie, Velké Británie a České republiky. Na letošním ročníku je zastoupeno více než 70 zemí, včetně nákupčích ze Spojených států a mnozí výrobci se také zabývají možnostmi vývozu do Indie, Číny, Afriky a na Blízký východ.

„Polský nábytkářský průmysl je finančně nezávislý,” řekl. “To znamená, že nesedí a nečeká, ale něco dělá.”

Meble Polska prezentuje široké spektrum výrobků zahrnující rozmanité druhy nábytku, koupelnové a kuchyňské vybavení nebo třeba různé formy bytového textilu. Řada výrobců nabízí výběr různých cenových kategorií, jiní zase představují výrobky vyvinuté s ohledem na životní styl a preference spotřebitelů.

Na závěr dodejme, že Meble Polska je veletrh s desetiletou tradicí. Počet účastníků se pohybuje okolo 15.000 odborníků a jako jeho hlavní cíl a účel bychom mohli označit prezentaci polského nábytkářského průmyslu zájemcům, podporu obchodu a importu.

 

Nás zajímalo především, jaká je obecná úroveň této nabídky, a to jak po stránce designu, řemeslného provedení a ceny.

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

MEBLE POLSKA 2024 Charakteristika veletrhu…
4 1 5 1
0 / 5 Hodnocení článku: 4

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články