JAKÝ VÝZNAM MÁ OCHRANNÁ FÓLIE NAŠICH DVÍŘEK

7.12.2017

Všechna naše akrylátová a některá fóliovaná dvířka opouštějí expedici kryta ochrannou fólií. Důvod je jasný: jde o dekory náchylnější k poškození, a proto je potřeba zacházet s nimi opatrně. Rádi bychom se s vámi podělili o zkušenosti, které pomáhají poškození dvířek, a předejít tak reklamacím, tahanicím a nepříjemnostem obecně.

 

Jak jsme uvedli, ochrannou fólii najdeme na všech výrobcích T.acrylic, na dvířkách T.classic s lesklými fóliemi a ještě asi na desítce dalších specifických dekorů. Už sama přítomnost fólie naznačuje, že jde o materiály, s nimiž je radno zacházet opatrně. Ale najdou se i tací, kteří to chápou přesně obráceně. „Má to fólii, tak se tomu nemůže nic stát!“ To je ovšem omyl. Fólie není brnění.

stržení ochranné fólie

Abychom vám byli nápomocní, shrnuli jsme své zkušenosti do tří rad. Jsou naprosto jednoduché, ale právě díky tomu účinné a užitečné.

 

1. RADA | MANIPULACE S DVÍŘKY

Vyhněte se posouvání dvířek po pohledové ploše. I jediné zrnko písku či podobná nečistota mohou protrhnout fólii a poškodit povrch dvířek. Při dokončovacích pracích (např. při instalaci úchytek a závěsů) také doporučujeme používat čistou měkkou podložku.

 

2. RADA | ODSTRANĚNÍ FÓLIE

Ochrannou fólii odstraňte až po kompletní montáži všech prvků, tedy v čistém a bezprašném prostředí. Mějte na paměti, že okamžitě po odstranění je povrch citlivý na poškrábání!
Povrch fóliovaných dvířek by neměl být čištěn dříve než 4 týdny po sejmutí fólie, akrylátová dvířka je vhodné nechat vytvrdit (viz příspěvek CO BY RÁD AKRYLÁT).

 

3. RADA | VRTÁNÍ OTVORŮ PRO ZÁVĚSY

Většina případů poškrábání dvířek souvisí s vrtáním otvorů pro panty. Proto doporučujeme nechat je vyvrtat již ve výrobě.

Poznámka:
U fóliovaných dvířek přináší vyvrtání těchto otvorů zajímavý vedlejší efekt. „Otevření“ zadní strany před vakuovým lisováním prokazatelně zlepšuje přilnavost fólie k nosné desce!

 

Doufáme, že vám naše rady budou prospěšné. Budete-li se jich držet, snížíte riziko poškození povrchu na minimum, přesné strojní vrtání otvorů pro závěsy vám navíc ušetří spoustu času, a tedy i prostředků.

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

0 / 5 Hodnocení článku: 0

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články