TRENDESIGN I/2018: BETON!

22.1.2018

Když jsme přemýšleli, čím zahájit nový seriál o designových trendech a inspiracích, shodli jsme se jednohlasně a napoprvé. Beton!
Na veletrzích a výstavách nábytku se už dva – tři roky potkáváme s fóliemi imitujícími betonový povrch. Měli jsme možnost seznámit se s těmito dekory podrobně a uvědomili si, jaký obrovský mají potenciál. A to jak z hlediska designového, tak obchodního. Před pár měsíci se nám podařilo zařadit je do nabídky T.classic (6–7 beton světlý a 6–8 beton tmavý) a dnes bychom vám je chtěli představit podrobněji. Opravdu stojí za to.

 

Dekory betonu jsou moderní, působivé, ale přitom jaksi normální a přirozené. Neohledí se, neomrzí. Právě z takových se stávají evergreeny. A zájem zákazníků to jasně dokládá.
Podívejme se na ně blíže. Barevnost a struktura fólií dovolují tyto dekory kombinovat prakticky s čímkoliv. S jinými fóliemi (unibarvami, dřevodekory, lesky, maty…), ale i s dalšími materiály. Akryláty, sklo, lakovaná dvířka … fólie s dekory imitujícími povrch betonu vždy fungují jako důstojný sparing, který má své vlastní vysoké kvality, ale nezastiňuje jimi přednosti svých partnerů.

 

Připravili jsme tři variace moderní rohové kuchyně. Na nich můžeme dobře demonstrovat potenciál dekorů betonu v kombinaci s jinými fóliemi i materiály.

Kombinace tmavého betonu s fólií dub sanremo působí poctivým a důkladným dojmem. Celek je moderní, ale nijak výstřední. Světlá dřevina dává sestavě lehkost, ke které je tmavý odstín betonu skvělým kontrapunktem.
K dojmu vyváženosti přispívá i kombinace s lakovaným sklem T.CristalColor mezi spodními a horními skříňkami. Strukturovaná tmavá fólie v kontrastu se světlým opalizujícím odstínem skla dává prostoru zvláštní, lehce tajuplný, náboj. Skleněné výplně s dekorem naopak přispívají do celkové atmosféry prvkem rozvernosti a hravosti…

Strukturovanou tmavou fólii v kombinaci se světlým lakovaným sklem známe již z předchozí varianty. Zde je však výsledný dojem jiný: kuchyně je sevřenější, záměrně strohá a vyjadřuje jasnou ambici výlučnosti.
Není samoúčelně nadřazená, spíše působí jako dokonale sebevědomá a vždy upravená aristokratka. Tomu ostatně odpovídají i lesklá dvířka T.lacq na horních skříňkách. Ne náhodou jsou nalakována do odstínu vyhlášeného barvou roku 2018. Symbolizuje prý komplexnost, tajemství kosmu a budoucí objevy, stejně jako nekonformnost a odvahu experimentovat…

Světlý a tmavý beton pohromadě. Moderní kombinace, která ovšem – na rozdíl od mnoha sezonních hitů – bude působit skvěle i za deset let. Její síla tkví v barevném kontrastu a povrchové struktuře fólií, díky níž se s dopadajícím světlem proměňují a získávají stříbřitý nádech.
Elegantní dvojice dekorů je pointována lesklým skleněným obkladem T.CristalDecor kombinujícím potisk grafickým motivem s celoplošným lakováním. Barevný kontrast spolu s kontrastem materiálů dodávají kuchyni dobře vyvážené vnitřní napětí…

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

0 / 5 Hodnocení článku: 0

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články