NOVINKY 2019: TVARY FRÉZOVÁNÍ T.LACQ

26.6.2019

O vzestupu obliby matných povrchů píšeme často. A zrovna tak o renesanci plasticky frézovaných dvířek. Naší reakcí na tyto trendy jsou tři nové tvary dvířek určené výhradně pro matný lak.

 

Úvodní nabídka lakovaných dvířek vycházela z tvarů původně navržených pro dvířka lisovaná. Letošní novinky jsou zásadně jiné – jsou konstruovány speciálně pro matné lakování. Jejich tvarosloví je ostřejší, dává vyniknout nejen zvolenému odstínu barvy, ale současně zdůrazňuje specifický tvar designovaný v duchu „nové klasiky“.

Na pohled téměř hladká dvířka. Ovšem téměř! Uzounký obvodový rám je právě tím prvkem, který dává dvířkům nezaměnitelný, moderní a přitom nadčasový výraz.
Opět zdánlivě jednoduchý tvar, kterému pečlivě volené poměry frézovaných ploch dávají nádech klasiky, ačkoli celek je fakticky velmi odlehčený a moderní.
Typický zástupce „nové klasiky“, o níž jsme se zmiňovali v souvislosti se současnými trendy nábytkového designu. Moderní dvířka s přiznaným retro akcentem.

Nové tvary frézování dvířek T.lacq nejsou dílem náhody či tvůrčího rozmaru našich designérů. Vzcházejí z trendů, které pečlivě sledujeme a analyzujeme. Pro srovnání přidáváme pár dokumentárních fotografií z letošního veletrhu v Kolíně nad Rýnem, které krásně dokumentují trend takzvané nové klasiky v podání předních světových výrobců.

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

0 / 5 Hodnocení článku: 0

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články