KLASIKA JE KLASIKA!
2. 9. 2021

Říká se, že všechno zlé je na něco dobré. V případě covidové pandemie těžko hledat pozitiva. Můžeme ale konstatovat, že způsobila rekordní zájem o rekreační nemovitosti. Majitelé chat a chalup si často (znovu)uvědomili jejich kouzlo a mnozí se rozhodli pro úpravy či rekonstrukce svých víkendových a prázdninových obydlí. Jeden takový příklad bychom vám dnes rádi ukázali.

Chaloupka v malebném prostředí moravsko – slovenského pomezí je založena na principu promyšlené kombinace původních prvků s moderními.  A tento princip byl i hlavní ideou rozsáhlé rekonstrukce, z níž nás bude pochopitelně zajímat příběh kuchyně.

Z původní kuchyně se nezachovalo mnoho fotografií. Kdo si taky běžně fotí kuchyni, že? Víme ale, že měla tvar písmene „L“ a fóliovaná dvířka Trachea, která úspěšně sloužila dvě desítky let. Konkrétně šlo o tvar frézování 52 a dekor Dub windy. 

Jak říká majitelka: „Kdyby manžel nenaplánoval skutečně totální přestavbu včetně změn prostorových dispozic, mohla kuchyně klidně sloužit dále …“

Dodejme, že onen manžel je architekt, který měl ve věci od počátku jasno: nová dvířka budou opět „Made in Trachea“. A když se dozvěděl, že Trachea začala vyrábět i korpusy, bez velkého rozmýšlení po nich sáhl. 

Nově budovaná kuchyně ve tvaru písmene „U“ dokonale využívá prostor. Ačkoli měří v nejširším místě jen něco málo přes tři metry, vejde se do ní všechno potřebné.

Při rekonstrukci byl velký důraz kladen na kvalitu materiálů a propracování detailů.

Nábytkové korpusy na míru prospěly kuchyni nejen perfektním provedením, ale také rychlostí výroby. Jedno pondělí je pan truhlář objednal a další montoval…

A tak přišla opět ke slovu osvědčená foliovaná dvířka T.classic. V jednoduchém tvaru frézování I2 a dekoru Dub halifax. Ačkoli jde v zásadě o velmi moderní řešení, respektuje historickou podstatu prostoru a působí zde naprosto přirozeně.

Kuchyně splňuje veškeré nároky moderního bydlení, ale díky vhodně zakomponovaným prvkům nepůsobí v původním prostředí cize nebo uměle.

 

Původní trámy byly obnaženy a rekonstruovány a kuchyně dostala také světlou velkoplošnou dlažbu ozvláštněnou dekorativním detailem. Tyto „maličkosti“ ilustrují cílené propojení tradice a moderny, které prochází celou chalupou.

 

Budování a rekonstrukce prostorů za použití našich materiálů je tématem, kterému se věnujeme rádi a budeme věnovat i nadále. Věříme, že konkrétní příklady a příběhy jsou tou nejlepší referencí a také inspirací…

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

KLASIKA JE KLASIKA! Po dvaceti letech opět T.classic…
4.88 1 5 8
0 / 5 Hodnocení článku: 4.88

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články