ELIMINACE PRŮHYBU FRÉZOVANÝCH DVÍŘEK
30. 9. 2021

Frézovaná dvířka z MDF, tedy fóliovaná dvířka T.classic a lakovaná T.lacq, mohou být za určitých okolností náchylná k mírnému průhybu. Tento problém má celkem jednoduché řešení, na které je ovšem potřeba myslet ještě před instalací, resp. zadáním dvířek do výroby.

Problém průhybové deformace se netýká běžných dvířek nebo zásuvkových čílek, nýbrž dvířek velkých rozměrů. Typicky jde například o posuvné dveře vestavných skříní nebo dvířek vestavných lednic. Jak tedy deformacím předejít?

Fóliovaná dvířka T.classic

 

K eliminaci možného průhybu slouží jednoduchý vyrovnávací systém Planofit značky Häfele. Informace o něm najdete na webu Trachea v sekci PRO PROFESIONÁLY mezi ostatními technickými návody. 

Nejrychleji se tam podíváte odtud: https://www.trachea.cz/data/technical/planofit.pdf

Lakovaná dvířka T.lacq

 

Pokud se vzhledem k rozměrům obáváte možného prohýbání lakovaných dvířek, řešení je docela snadné – doporučujeme oboustranné lakování, které zaručuje shodné napětí na přední a zadní straně dvířek. Dvířka zůstanou v rovnovážném stavu a nemají tendenci k průhybu.

Ostatní dvířka z naší produkce jsou materiálově a konstrukčně odlišná, a proto méně náchylná k průhybu. V případě obav z mimořádně velkých rozměrů lze ovšem i v tomto případě aplikovat osvědčený systém Planofit.

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

ELIMINACE PRŮHYBU FRÉZOVANÝCH DVÍŘEK Snadné řešení nesnadného problému...
5 1 5 1
0 / 5 Hodnocení článku: 5

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články