MODERNÍ STYLY BYDLENÍ: MINIMALISMUS
26. 10. 2021

Způsob a styl bydlení odráží naše postoje a celkový životní styl. A protože co člověk, to originál, naše bydlení se velmi liší. Tak, jako nelze spravedlivě říci, že vážná hudba je lepší než třeba jazz (a naopak), nemůžeme ani tvrdit, že industriální styl je lepší než jakýkoliv jiný. Záleží zkrátka na vkusu každého jednotlivce.

Přesto se snad můžeme dopustit tvrzení, že málokterý styl bydlení je tak vyhraněný jako minimalismus a tak silně vyjadřující postoje těch, kteří jej preferují.

Méně znamená více

Vědomě prázdný prostor dává vyniknout tomu, co je podstatné a funkční. Jednoduché linie, otevřené dispozice, barevná střídmost a světlo navozují atmosféru téměř zenové čistoty.

Vyznavači minimalismu jasně deklarují, že nelpí na maličkostech, dávají přednost celku před jednotlivostmi a pokud si potrpí na luxus, jde o luxus vyplývající z kvality, nikoli okázalosti.

Zdroj: Porcelanosa

Minimalistický nábytek

Minimalismus je silně definován prostorem, my se ale chceme tomuto stylu věnovat především z pohledu nábytku, který je naší doménou.

V tomto případě jde zejména o hladké, nezdobené tvary dvířek, spíše v tlumených barvách než dekorech tropických dřevin. Taková provedení najdeme ve všech našich produktových řadách, bez ohledu na to, zda preferujeme lesk či mat.

Mnohá dvířka lze doplnit praktickými kovovými úchytkami, které minimalistickému konceptu mimořádně svědčí.

Vlastnosti tvoří charakter

Nabídka našich dvířek je přepestrá, pro výběr je zásadní, jaké užitné vlastnosti od nábytku očekáváme. Na první pohled se obyčejná laminovaná dřevotříska od matné fólie, laku či akrylátu příliš neliší.

Rozhodující jsou užitné vlastnosti materiálů jako voděodolnost, stálobarevnost, trvanlivost či snadná údržba. Ačkoli v tomto ohledu dosahují všechna naše dvířka vysoké úrovně, existují materiály téměř kouzelné.

Pokud například na dvířkách nezůstávají otisky prstů, nebo lze snadno opravit drobná poškrábání, jde o přidanou hodnotu, nad kterou se každý stoupenec minimalistického bydlení určitě zamyslí.

Zdroj: archiv Trachea

Nepřekonatelná barevná kombinace, ultramatný nanolaminát FENIX a decentní kovová úchytka v hraně dvířek.

Minimalismus v luxusním balení. 

Zdroj: archiv Trachea

Jemný akcent přírodního dubu (dekor fólie 214) oživuje plochy sněhově bílých supermatných dvířek (dekor fólie 2-01).

Trendy v minimalistické interpretaci.

Zdroj: archiv Trachea

Dekor světlého kaštanu (214) oživuje plochy sněhově bílých supermatných dvířek (dekor fólie 2-01).

Barevný akord minimalismu.

Zdroj: archiv Trachea

Organické sklo GLAKS se v přírodním světle leskne jako čerstvý prašan a doslova násobí prostor kuchyňského koutu.

Dokonalá minimalistická lahůdka.

 

 

Minimalismus není jen styl, ale spíše postoj, který je blízký značné části mladé generace. Těší nás, že těmto lidem dokážeme nabídnout množství vhodných řešení, a to ve všech našich produktových řadách.

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

MODERNÍ STYLY BYDLENÍ: MINIMALISMUS Průvodce sortimentem z pohledu životního stylu...
5 1 5 3
0 / 5 Hodnocení článku: 5

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články