PARTNEŘI NAŠIMA OČIMA: FRANKE
26. 10. 2021

Švýcarská značka FRANKE má za sebou více než stoletou historii. Ve svém oboru, resp. oborech, náleží její výrobky k absolutní špičce, a to nejen díky originálnímu a krásnému designu, ale také díky technologickým inovacím, použitým materiálům a zejména švýcarské kvalitě.

Současná FRANKE Group je skupina s globálním rozsahem zahrnující tři divize – domácí kuchyňské systémy (Home Solutions), profesionální kuchyně (Foodservice Systems) a systémy pro přípravu kávy (Coffee Systems). Zahrnuje více než 70 firem na všech pěti kontinentech, v nichž zaměstnává přes 9 000 pracovníků. V letech před koronavirovou krizí dosahoval konsolidovaný obrat skupiny přes 2 miliardy CHF (z toho divize Home Solutions necelou 1 miliardu CHF).

Podstatné je ovšem to, co o sobě říkají sami ve Franke: Bez ohledu na zeměpisnou šířku jsou v každé fázi výroby a distribuce pro naše společnosti základem společné hodnoty vyplývající ze švýcarského původu“.

Aneb, jak jsme uvedli v podtitulu tohoto článku – švýcarská kvalita po celém světě.

V oblasti domácích kuchyňských systémů působí FRANKE na českém trhu již od roku 1993 a za tuto dobu se stala v České a Slovenské republice jedním z nejvýznamnějších dodavatelů dřezů, kuchyňských baterií, odpadkových košů, odsavačů par a řady vestavných spotřebičů.

Naše obory podnikání se nekříží, nýbrž perfektně doplňují – například firemní showroom Trachea je z velké části vybaven výrobky této značky.

Začalo to roku 1911…

 

Před více než 110 lety založil pan Hermann Franke ve švýcarském městě Rorschach řemeslnickou dílnu na zpracování plechu. Ve třicátých letech se firma přestěhovala do Aarburgu, kde FRANKE Group sídlí dodnes.

Od plechové dílny prošla dlouhou cestu. Prvními výrobky nového směru byly kuchyňské dřezy z pozinkovaného plechu, které později nahradila nerez, a průlom byl na světě…

Ještě před válkou se společnost stala průkopníkem ve standardizaci kuchyní, stejně jako zavádění prvních kombinovaných dřezů či vestavných sporáků.

Po válce přišla skutečná expanze. Export, zahraniční pobočky, noví zaměstnanci, nové výrobky…

Zanedlouho se objevují kompletně vybavené domácí kuchyně a profesionální řešení pro komerční sféru.

Na konci století pokračuje FRANKE v globální expanzi pod heslem „soustředit se a dominovat“, buduje další a další provozy po světě a do nového milénia vstoupila v pozici globálního lídra.

Historie a zkušenosti pomáhají FRANKE navrhovat a vytvářet kuchyňská řešení a produkty, které se každý den osvědčují ve více než 100 milionech domácností po celém světě, což je bezpochyby zdrojem hrdosti a pro spotřebitele potvrzením, že koupí těchto výrobků učinili správné rozhodnutí.

Více o společnosti a její nabídce se dozvíte na adrese www.franke.com/cz/

a také v příštím vydání TracheaLive, kde bude sama značka FRANKE prezentovat zajímavé novinky ze svého sortimentu!

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

PARTNEŘI NAŠIMA OČIMA: FRANKE Švýcarská kvalita po celém světě...
5 1 5 2
0 / 5 Hodnocení článku: 5

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články