TRENDY PASTELOVÝCH BAREV
10. 2. 2022

Z hlediska teorie barev platí, že pastelové barvy jsou barevné odstíny silně tlumené bílou. Proto jsou lehké, svěží a také velmi oblíbené. Často slouží jako základ pro kombinace s barvami mnohem sytějšími nebo kontrastnějšími.

Při prezentacích bytového designu a nábytku jsme v poslední době svědky trendu, který zatím nemá žádné oficiální pojmenování, pracovně mu říkáme „šedivé“ či „syté“ pastelové barvy. Jde o to, že původní barevný odstín je tlumen přidáním nikoli bílé, nýbrž šedé barvy. Výsledný dojem je hutnější, charakterističtější a výraznější.

 

 „Šedé“ pastelové barvy představují čerstvý trend, který se nám podařilo zachytit hned na počátku. Chceme jej sledovat a věnovat se mu systematicky, protože cítíme, že má potenciál.

Štěstí přeje připraveným, říká se, a proto už nyní pracujeme na tom, abychom dokázali zákazníkům nabídnout ucelenou kolekci těchto barev ve chvíli, kdy po nich nastane poptávka.

 

Abyste si mohli lépe představit fenomén „sytých“ pastelových barev, připravili jsme pro vás tři různá barevná řešení jedné kuchyně v tomto trendu. Myslíme, že další komentář je zbytečný, obrázky za sebe mluví nejlépe…

Z MECHU A KAPRADÍ….

OD STARORŮŽOVÉ PO POMPEJSKOU ČERVEŇ ….

MLHA A TMA NAD KRAJINOU …..

Jsme si téměř jisti, že se této problematice nevěnujeme naposledy, protože jde o trend zajímavý a už nyní tak silný, že s ním do budoucna musíme počítat.

 

Tip!

Pokud vás téma barev v interiéru zajímá, doporučujeme vám článek na toto téma, který najdete ZDE.

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

TRENDY PASTELOVÝCH BAREV Odstíny ovlivněné šedí...
5 1 5 1
0 / 5 Hodnocení článku: 5

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články