ZMĚNY V PROVEDENÍ KORPUSŮ TRACHEA
4. 2. 2021

Korpusy Trachea už brzy „oslaví“ tři roky od uvedení na trh. Za tu dobu se staly pevnou součástí naší nabídky, a to součástí, jejíž obliba a využívání neustále roste.
Často opakujeme, že kvalitní zboží dělají maličkosti dotažené k dokonalosti, a proto se snažíme dívat se na naše výrobky kriticky a hledat, jak je vylepšit. Týká se to i korpusů, v jejichž provedení dochází od 1. února ke dvěma změnám.

Změna č. 1 : dno spodních a vysokých korpusů je nově v jedné rovině s boky

 

Dosud bylo dno o 1mm „utopené“ kvůli hranění a tento schodek komplikoval instalaci nožek. Buď musely být namontovány pouze do dna, nebo bylo nutné rozdíl kompenzovat milimetrovou podložkou (často třeba hranou).

Přínos

Snadná montáž nožek i pod bočnice, která zvyšuje pevnost a odolnost sestavy a je prakticky nutností při vysokém zatížení (kamenné pracovní desky, plné vysoké skříně a podobně).

Změna č. 2 : vrtání pro volné police v rozteči 32 mm bude mít nově Ø 3 mm

 

Původní vrtání mělo Ø 5mm. Nosnost polic není změnou nijak ovlivněna, pokud ovšem někdo chce použít korpus jako otevřenou niku s policemi (třeba jako knihovnu), působí řada drobnějších otvorů mnohem estetičtěji. Podstatným důvodem byl ovšem lem pětimilimetrových podpěr, který ovlivňoval usazení polic: buď musely být o 1 mm užší než světlá šířka korpusu (a tedy zbytečně na volno), nebo měly šířku shodnou, ale pak nasedaly na lem podpěry a mohly způsobit deformování bočnic nebo poškození polic.

Přínos

Nové provedení bude udržovat stejnou šířku v průběhu celého korpusu a zajistí přesné a přitom snadné uložení polic.

Věříme, že i zdánlivě drobné změny mohou mít významný dopad na funkčnost a vzhled výrobků a doufáme, že s námi budete souhlasit.

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

ZMĚNY V PROVEDENÍ KORPUSŮ TRACHEA Často opakujeme, že kvalitní zboží dělají maličkosti dotažené k dokonalosti, a proto se snažíme dívat se na naše výrobky kriticky a hledat, jak je vylepšit. Týká se to i korpusů...
4.8 1 5 5
0 / 5 Hodnocení článku: 4.8

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články