NOVINKY 2022: DEKORY FÓLIÍ (I. ČÁST)
27. 5. 2022

Díky letošním novinkám se nabídka fólií rozrostla o 18 nových dekorů! Dnes si představíme osm z nich, šest dekorů dřevin a dva zástupce nově vytvořené skupiny „Naturalis“, které budou k dispozici od letošního července.

 

Dekory dřevin [v nabídce od VII / 2022]

Spíše než dekory dřevin bychom měli říci dekory dubů. Přibylo jich hned šest v odstínech od medových po šedé, od klasických po extravagantní. A vážně stojí za to.

219 dub wotan

Dekor wotan je dynamický, střídají se v něm světlejší a tmavší pasáže, kresba dřeva je realistická a výrazná, povrchová struktura jemná. Milovníci typické dřevinné kresby mohou jásat, wotan je dub, jak má být.

 

 

225 dub šedý ribbeck

Šedý „bratříček“ tradičního dubu ribbeck (224) má identickou plastickou strukturu dokonale znázorňující léta dřeviny, suky i sesazení prken. V barevnosti však dominují odstíny šedi s lehce nažloutlými podtóny, což z něj dělá velmi zvláštní, moderní dekor.

 

 

226 dub justus

Moderní provedení klasického dekoru. Barevnost je tlumená, jakoby zmléčněná, přesto pěkně zobrazuje kresbu dřeva včetně ložisek houbových chorob. Hledáte-li pěkný dekor dubu, ale nechcete klasiku, spíše netradiční provedení, bude justus to pravé.

 

 

227 dub flagstaff

Zajímavý dekor dubového dřeva s realistickými detaily prasklin a chorob, které po výtvarné stránce oživují jinak vcelku pravidelnou kresbu zralé dřeviny v typické barevnosti. Flagstaff je moderní dekor starého dřeva.

 

 

238 dub grandson

Medově zlatý grandson reprezentuje velmi klasický a velmi věrný dekor dubu. Má nádherně plastický povrch, bude slušet hluboce frézovaným tvarům dvířek, ale díky své univerzalitě se prosadí i jinde.

 

 

239 dub šedý french

Šedý french je nesmlouvavě elegantní a silný dekor s výraznou pravidelnou strukturou a sytou barevností. Nabízí řadu možností kombinací s dalšími dekory, ovšem s vhodnými úchytkami či zajímavou pracovní deskou si vystačí i jako soliter.

 

 

Fólie Naturalis [v nabídce od VII / 2022]

V rámci nabídky fólií jsme vytvořili novou sekci nazvanou „Naturalis“. Jde o dekory s výraznou, přírodou inspirovanou strukturou a realistickou barevností. Do této sekce se přesunuly tři původní dekory betonu, dvě struktury texstone a nové dekory světlý mramor a černá břidlice.

6-20 mramor světlý

Šedobéžový dekor mramoru protkaný bílými žilkami je tak věrný, že si na něj musíte sáhnout, abyste poznali, že nejde o kámen. Jeho místo je tam, kde chceme do interiéru vnést dojem přirozené přírodní krásy.

 

6-95 břidlice černá

Skupina fólií „Naturalis“ věrně napodobuje přírodní materiály. Dekor břidlice to dokládá: na tmavém podkladu jakoby se opravdu leskly plošky slídy a dojem je dokonalý i na dotek.

 

 

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

NOVINKY 2022: DEKORY FÓLIÍ (I. ČÁST) Dekory dřevin & skupina Naturalis…
5 1 5 4
0 / 5 Hodnocení článku: 5

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články